Vad alla rollpersoner vet

Detta är en sida för er spelare som informerar om lite grejs som inte tas upp i Coriolis-boken. Informationen som finns i boken kan nås på coriolis.nu. Där finns ‘Bulletinens guide Coriolis’ att ladda ner. Lösenordet är avlossats.

Monoliten

Kuas viktigaste stad och fraktionens Zenits Hegemonis herresäte, Monoliten är en mystisk plats i ett plastiskt skal.

Staden anses ha grundlagts någon gång under CC -1, dvs strax innan stationen Coriolis konstruerades av resterna av skeppet Zenit. Monoliten är byggd på vad många anser vara en urgammal monolit kvarlämnad av portalbyggarna, andra att det egentligen var en bosättning åt samma portalbyggare. Åter andra, antagligen majoriteten, hävdar att Monoliten är byggd på ett ca 1000 m högt konformat mörkgrått berg, för det är faktiskt vad det såg ut att vara.

Numera är hela berget bebyggt med skyskrapor, några av dem uppemot 400 meter höga. Av den ursprungliga ytan återstår inget. Högst upp i Guvernörstornet 1305 m över den omgivande savannen blickar guvernör Abarren Quassar, skeppet Zenits sista kapten, ut över sin sin stad med dess vackra inglasade skyskrapor och de omgivande arbetar- och slum-kvarteren som breder ut sig vid bergets fot.

Ania

Stationen Coriolis, sin storlek som stad och inflytande i horisonten till trots, anses av Stiftelsens vetenskapsmän inte vara den viktigaste satelliten i sin omloppsbana runt Kua. Det är istället Kuas naturliga måne Ania som dikterar de astronomiska förhållandena. Coriolis ligger “bara” i Lagrangepunkt 4, dvs 60° grader före Ania i deras gemensamma omloppsbana 90 000 km ovanför Kua.

Med en radie på ca 1000 m och bestående av kall grå sten är månen ointressant för de flesta. Länge var det enbart rymdens nomader som samlades här kortare perioder för att reparera sina skepp och träffa de sina i viktiga högtider. Numera finns dock fåtal Zenitiska kolonier här som livnär sig främst på utvinning av magnesium.

Vad alla rollpersoner vet

Coriolis moller